De compositie van het interieur is een zelfgeproduceerde serie binnenkijkers. Ontstaan uit een gedeelde interesse voor kunst, interieur en natuurlijk de kunstenaar hierachter. Met mijn camera ga ik op bezoek bij verschillende kunstenaars die mij inspireren. Om het werk en de maker op deze manier een beetje beter te leren kennen. 

In de afgelopen jaren, heb ik ontzettend veel huizen gefotografeerd. Van huizen die in de verkoop stonden, tot aan de mooiste huizen van verschillende interieurontwerpers. Het verbaast me iedere keer weer hoe sterk een huis de persoonlijkheid van zijn of haar bewoner weerspiegelt. En dit is precies het gene wat ik zo leuk vind aan mijn werk. Ik leer mensen kennen door de ruimte, de verhalen van de spullen en hoe deze met elkaar in verhouding staan.   

Deze serie is dan ook voornamelijk ontstaan uit een eigen interesse. Ik was ontzettend benieuwd naar de huizen van kunstenaars die mij inspireren. We gaan in gesprek over de mogelijke overeenkomsten of juist verschillen in het ontstaan van het werk en het interieur. En ik neem jullie hierin mee!TOMMY SMITS

Van origine Brabander Tommy Smits, voelt zich thuis in een “gewoon gezellig” huis. In zijn huidige woning staat heel veel interieur, voor heel weinig. Hij is, samen met zijn vriendin Marijn, een verzamelaar in hart en nieren. In zijn interieur dus, maar absoluut ook in zijn werk.

Lees verder


LINDA OVERZEE

Linda Overzee (kunstschilder) en Luis Emilio Rodriguez (strijkstokbouwer) wonen samen in een prachtig huis, waar ze ook hun werk gedeeltelijk uitoefenen. Een atelierwoning waarin hun passie en creativiteit voelbaar is. “Bij ons is het een kakofonie van kleur”, lacht Linda. Een fijne sfeer, versterkt door het geluid van een cello op de achtergrond. In deze serie meer over hun bijzondere werk, interieur en zicht op het leven.

Lees verder