3 Day s of Design / Highlight 2024


Tijdens mijn eerste bezoek aan 3 Days of Design in Kopenhagen was ik direct onder de indruk. Dit was niet alleen mijn eerste keer op dit evenement, maar ook mijn eerste keer in deze prachtige stad. Vergeleken met de drukte van Milaan, vond ik Kopenhagen heerlijk rustig en relaxed. Iedereen verplaatst zich hier op de fiets, en er is overal genoeg ruimte om alles in je op te nemen. De stad heeft ontzettend veel te bieden, van de charmante straatjes tot de mooiste design studio’s. In deze visuele blog licht ik enkele highlights uit die me het meest zijn bijgebleven en geef ik een kleine sfeer impressie van deze editie. 



Helle Mardahl


Helle Mardahl wist haar nieuwe werk  op een bijzondere manier te presenteren.
De installatie, genaamd "The Grand Suite", werd tentoongesteld in Mardahls eigen showroom, die was omgetoverd tot een chaotisch appartement van een "shopaholic".
Dit was geen typische presentatie van haar glasontwerpen; in plaats daarvan koos Mardahl voor een totaalervaring.

Bij binnenkomst werden direct alle zintuigen op scherp gezet. Vreemde geluiden en mysterieus licht namen je mee door verschillende kamers die ieder een eigen verhaal vertelden. De stem en het gesnurk van Mardahl zelf gaven de installatie een persoonlijk tintje. Deze unieke benadering gaf het werk een extra lading.

Natalia Criado


Een andere highlight was de ontdekking van Milan-based designer Natalia Criado, die ik toevallig tegenkwam tijdens de expositie ‘RESILIENCE’. Je kunt vooraf de app helemaal uitspitten, maar het blijft toch het aller leukste om spontaan tegen nieuw werk aan te lopen wat je doet verwonderen.

Natalia Criado is bekend om haar sieraden-geïnspireerde tafelgerei en keukenaccessoires, gemaakt van messing, glas en edelstenen. Deze combinatie vond ik erg verfrissend en had ik op deze manier nog niet eerder gezien.  In 'RESILIENCE' toonde ze een opvallende collectie alledaagse objecten, samen met de Deense architect-designer Danielle Siggerud en kunstenaar Susanne Storm.
De tentoonstelling belichtte de duurzame flexibiliteit, betrouwbaarheid en sterkte van materialen zoals wol, hout, metaal en beton. 

The Ordinary x Home in Heven


Mijn derde hoogtepunt was een tentoonstelling die ik op Instagram had gezien. De foto sprak me zo aan dat ik besloot de volgende dag te gaan kijken. In mijn verwachting was deze tentoongesteld in een groot gebouw, maar het bleek een glazen, spiegelende box zonder dak te zijn. Deze minimalistische en verfijnde presentatie verraste des te meer.

De installatie, gecreëerd door het New York-based designstudio Home in Heven in samenwerking met het skincare merk The Ordinary, bestond uit een geheel glazen badkamer. De stond bijna naast de haven, waardoor je op de achtergrond het water kon zien. Dit sloot naar mijn idee erg goed aan bij deze interactieve installatie die bezoekers uitnodigde om na te denken over hergebruik, en liet zien hoe skincare-flessen kunnen worden omgevormd tot nuttige, designstukken.